úterý 19. března 2024

Opening Day 2024 tentokrát začínáme v Koreji

Již jen jeden den zbývá do zahájení MLB sezony 2024. Vůbec poprvé se bude zahajovat sezóna MLB v Jižní Koreji. Úvod sezóny obstarají 20. a 21. března Los Angeles Dodgers a San Diego Padres v sérii dvou zápasů v Gocheok SkyDome v Soulu.V Seoul Series to bude po deváté, kdy bude sezóna MLB otevřena mimo USA a Kanadu. Předchozí místa, kdy se otevírala sezóna mimo výše uvedených států jsou následující.

1999 – Monterrey, Mexiko (Rockies vs. Padres)

2000 – Tokio, Japonsko (Mets vs. Cubs)

2001 – San Juan, Portoriko (Rangers vs. Blue Jays)

2004 – Tokio, Japonsko (Rays vs. Yankees)

2008 – Tokio, Japonsko (Red Sox vs. A's)

2012 – Tokio, Japonsko (A's vs. Mariners)

2014 – Sydney, Austrálie (Dodgers vs. D-backs)

2019 – Tokio, Japonsko (A:s vs. Mariners)

Pro Los Angeles to bude sezónní debut Shoheie Othaniho, Yoshinobu Yamamota a Tylera Glasnowa, za které Dodgers během zimy utratili dohromady 1,16 miliardy dolarů. na druhé straně se Shortshop Padres Ha-Seong Kim se vrací do Sky Dome, kde hrál za Kiwoom Heroes v letech 2016 až 2020. V sestavě Padres figuruje i další korejský borec reliever Woo-suk Go ten hrál v KBO League ještě loni, než letos v lednu zakotvil u Padres. Pro oba to bude velmi specifické dvojutkání.

Kdo zaháji 1 zápas?

Dodgers: RHP Tyler Glasnow Stats. 2023:  120 IP, 10-7, 3.53 ERA, 162 K

Padres: RHP Yu Darvish Stats. 2023: 136 IP,  8-10, 4.56 ERA, 141 K

Druhý zápas 

Dodgers: Yoshinobu Yamamoto Stats 2023: 164IP, 16-6, 1.21 ERA, 169 K 164 jedná se o statistiky z japonské ligy.

Padres: Joe Musgrove Stats 2023: 97 IP,  10-3, 3.05 ERA, 97 K v 97

Takto to bylo oznámeno asi 14 dnů předem , takže ještě předtím, než San Diego posílil Dylan Cease, jeho výměna, která se uskutečnila před pár dny, výrazně posílila rotaci Padres. Cease který nestihl odlet s týmem a musel použít komerční let je ale již v Soulu a uvažuje se, že by mohl naskočit do 2 zápasu, z jaké pozici ale těžko odhadovat.

Ale tolik statistik a základní informací k úvodní sérii, teď k ničemu jinému. Třeba na co se těším. Těším se samozřejmě na zahájení sezóny těším se na vyhrocené souboje o vítězství v divizích i boje o Wild Card, ale to vše je ještě daleko, Těším se na nové tváře, nováčky, kteří už teď slibují velkou podívanou i na ty o kterých se zatím moc neví a vyhoupnou se během sezóny k překvapení všech. Jsem zvědavý, jestli konkrétně Dodgers potvrdí roli favorita, kterou si koupili díky obrovské finanční injekcí do této sezóny i když trošku neetický odloženou do mnoha odložených splátek na spoustu dalších let. Nebo se potvrdí že peníze nejsou všechno a nezaručují úspěch. A na co se těším v úvodní sérii? Budu sledovat dva nové hráče kteří nejsou moc okoukaní, takže v je krátkosti popíšu, jsou to tihle dva.

Yoshinobu Yamamoto

                                                                                zdroj internet
Jeho profesionální kariéra začala v sezóně 2017 v Ósackém Orix Buffaloes, kde působil do doby, dokud nepřestoupil do Los Angeles Dodgers. V Japonsku vyhrál prakticky každou cenu, kterou bylo na jeho herní pozici možné vyhrát. Ve svém arzenálu má fastball, curveball, splitter a cutter. Fastball má průměrnou rychlost 95 mph a podle odborníků bude patřit mezi 15 nejlepších v MLB k tomu dost možná nejlepší splliter na světě, elitní curveball a cutter který je sice v pořádku ale potřeboval by asi drobné vylepšení. Jeho výška je "jen" 178 cm – což je téměř o 10 cm méně než průměrná výška nadhazovače MLB. Ale to mu v žádném případě nedělá problémy předvádět to co předvádí a jak naznačuje výše jeho smlouvy, nevadí to ani v nejmenším jeho novému zaměstnavateli. Yamamoto podepsal s Dodgers jako nováček smlouvu na 12 let za 325 milionů dolarů. Yamamoto si velice precizně stráží osobní život ví se o něm jen velmi málo detailů, při kontaktu s médií se soustředí pouze na svou profesionální kariéru a do éteru dává pouze pracovní věci. Ví se o něm, že v době volna rád rybaří. Má rád točenou zmrzlinu se sójovou omáčkou, Jeho oblíbené jídlo je chobotnice. Jeho oblíbená barva je červená. Informace o rodičích nebo přítelkyni zůstávají pro okolní svět uzavřené a velmi úspěšně je tají. Ale to je asi jen dobře co je komu po tom, důležité jsou po sportovní stránce úplně jiné věci. Těším se na jeho první zápas v MLB. Bude zajímavé sledovat, jak si se vším poradí, dostal jednu z nejlukrativnějších smluv v MLB aniž by v ni odehrál jediný zápas. Zvládne přestup z Japonska do MLB bez problémů? Bude oporou Dodgers hned nebo to bude chvíli trvat? Uvidíme průběh sezony nám napoví více.

Jackson Merrill

                                                                                 zdroj internet
Merrill, se zapíše s velkou pravděpodobností do historie baseballu a stane se teprve třetím hráčem za posledních 50 let, který při Opening Day nastoupí ve středním poli před dosažením 21 let. 21 mu bude až 19. dubna. Merrill, nadějný středoškolák z Marylandu, byl draftován Padres v prvním kole draftu 2021 jako číslo 27.  Jeho start v Opening Day je tak trochu překvapivý. V dospělých ligách ještě nehrál nad Double-A, loni hrál ve 114 zápasech rozdělených mezi úrovně High-A a Double-A. Tak proč je zde? Není to velký skok?  Je to o jeho talentu, jednou z něj bude velký hráč, Padres se to snaží uspíšit a Merrill udělal vše co mohl, aby dokázal, že je připraven na velkou ligovou příležitost už letos na jaře. Ve 40 vystoupeních během jarního kempu Merrill odpaloval výborných 0,351/,400/,595, k tomu se prezentoval velmi slušnou obranu ve středu pole. A tak je to tady, Manažer San Diego Padres Mike Shildt, mu dává šanci, nastoupí do úvodního utkáni V Seoul Series proti Dodgers. Se zájmem ho budu sledovat a těším se na jeho první kroky v MLB které doufejme budou předznamenávat velkou kariéru.

To je dnes vše, přeji všem kdo bude letos sledovat MLB krásně zážitky a spoustu napínavých akci během sezóny.

                                                                                                                                            GAPA

 

3 komentáře:

  1. Ahoj, nechtěl bys psát na Milujeme Baseball. Klidně bych ti tam nechal prostor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, do budoucna určitě asi ano, pokud bude možnost, ale prozatím bych spíše zkusil něco občas napsat jen touto formou, je to z mé strany takový pokus jestli vůbec zvládnu cosi sem tam sesmolit :-) Baví mě to, tak to zkouším. Nechal bych tomu dva tři měsíce, přidám sem dalších pár věcí a pokud by tvůj zájem přetrvával a nezměnil bys názor, tak proč to nezkusit. Díky za reakci a nabídku. Rád samozřejmě přijmu jakoukoliv kritiku která by změnila a zlepšíla můj pohled na psaní. O pravopisu vím :-)

      Vymazat
  2. pravopis neřeš. To se spraví, také s tím mám mnohdy problém :) Každopádně už tímto článkem si ukázal, že potenciál máš, takže bych ti klidně vydal cokoliv :)

    OdpovědětVymazat

Jordan Hicks, cesta z bullpenu do rotace

V polovině ledna vyskočila do médií zprava že se volný hráč Jordan Hicks a San Francisco Giants dohodli na čtyřleté smlouvě ve výši 44 milio...